sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Blogin luomisen tuskaa

Ei ihan helppoa tämä koulutukseen osallistuminen nykyään . . . eli tekniikkaa pitää näköjään vielä harjoitella!

C-ope-tekijänoikeuskoulutus alkoi luento-osuuden kuuntelemisella, mikä sujui monin verroin sutjakammin kuin blogin vääntäminen verkkoa varten. Blogejahan kirjoittavat nykyään kaikki, joten se ei voi olla kovin vaikeaa, ajattelin - mutta ihan helposti ei tämä virtuaalipäiväkirjamaailma raamittunut.
Tässä tämä nyt kuitenkin on, upouusi blogini nimittäin! Vielä kun löytäisi sen keissin jostakin . . .

2 kommenttia:

  1. Onnea blogin perustamisesta! :)
    Olet varmaan jo ehtinyt löytää ensimmäisen tehtävän sivulta http://c-ope.blogspot.com

    Terveisin
    Joni Hatanmaa, IPR University Center

    VastaaPoista
  2. Tehtävä löytyi ja tässä tulkintaani tapauksesta!

    Tehtävässä 1A annetut suhteellisen abstraktit käsitteet ”taide”, ”luova ilmaisu” ja ”taiteellinen ammatti” eivät määrittele täsmällisesti minkälaisesta taiteesta , ilmaisusta tai ammatista on kyse. Kuitenkin, oli kyse mistä taiteen muodosta tahansa, voi olettaa, että tämän taiteenharrastuksen tuloksena syntyy tuotoksia, joita voi kutsua teoksiksi. Siksi voinkin turvallisin mielin kertoa Sallalle, että kaikkia itsenäisen toiminnan tuloksena syntyneitä omaperäisiä teoksia niiden materiaalista tai taiteellisesta tasosta riippumatta suojaa tekijänoikeuslaki, joka antaa tekijälle yksinoikeuden teokseensa.
    Tekijänoikeus suojaa teosta tekijän eliniän ja vielä kuolemankin jälkeen 70 vuoden ajan (TekijäL 1 §). Tämä suoja tuo tekijälle taloudellisen ja moraalisen oikeuden teoksen valmistamiseen, julkistamiseen tai julkaisemiseen sekä välittämiseen (esittäminen, levittäminen, näyttäminen).
    Tekijänoikeuden suojaamaa teosta saa lainata ainoastaan hyvän tavan mukaisesti tekijän suostumuksella. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tekijänoikeuslain suojaamasta julkistetusta teoksesta voi korvauksetta valmistaa kopioita ainoastaan muutaman kappaleen ja yksityiseen käyttöön. Taloudellinen suoja koskee myös teoksen välittämistä , esittämistä, levittämistä ja näyttämistä eli se, joka tekijänoikeutta rikkoo, joutuu maksamaan hyvityksen ja tapauksesta riippuen vielä vahingonkorvauksenkin.
    Em. seikat huomioiden Salla voisi siis mielestäni harjoittaa luovuuttaan suhteellisen turvallisin mielin.

    VastaaPoista